Verhalen Visualiseren

Musea bieden steeds vaker een totaalbeleving aan. Decor, licht, geluid, projecties: allemaal elementen die ervoor zorgen dat de bezoeker wordt ondergedompeld in een sfeer die aansluit bij het thema. Als tentoonstellingsontwerper ontwikkel ik het concept, vormgevingsconcept, maak moodboards en vorm de algehele stijl van de tentoonstelling. Het verhaal is hierbij leidend en blijft de hoofdrol spelen in het decor van de tentoonstelling. Want dat is wat ik doe: verhalen visualiseren.

 

Concept tot eindproduct

Door mijn netwerk van decorbouwbedrijven, drukkerijen, hard/software-engineers, rekwisiteurs en belichters kan ik een ontwerp maken dat aansluit bij de wensen en het budget van de instelling. Zo kan ik vanaf conceptfase tot aan oplevering de meest efficiënte manier van werken aanbieden.

Achtergrond

Verhalen vertellen aan de hand van vormgeving speelt al lang een belangrijke rol in mijn leven. Na de opleiding Grafisch Ontwerp in Utrecht ging ik studeren aan de Filmacademie te Amsterdam aan de vakklas Production Design. Na mijn opleiding specialiseerde ik me als ruimtelijk én grafisch ontwerper en werk sindsdien aan tentoonstellingen voor diverse musea in Nederland. Hieronder staan een aantal van mijn opdrachtgevers vermeld.

 

Opdrachtgevers

Afgeronde ontwerpen voor o.a.: Scheepvaartmuseum, Verzetsmuseum Amsterdam, Nationaal monument Kamp Vught, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Amsterdam Museum, Spoorwegmuseum, Stadsarchief Amsterdam, Haags Historisch Museum, Belasting en Douanemuseum, Vrijheidsmuseum Groesbeek, Nationaal Militair Museum, Utrechts Archief, Anne Frank Huis.