Verhalen Visualiseren

Als tentoonstellingsontwerper geloof ik in de kracht van verhalen. Met mijn combinatie van ruimtelijk inzicht en grafische ontwerpvaardigheden creëer ik betekenisvolle tentoonstellingen die de verbeelding prikkelen en bijblijven. Met oog voor detail zorg ik ervoor dat elk element op elkaar aansluit en een harmonieus geheel vormt. Het verhaal is hierbij leidend en blijft de hoofdrol spelen in het decor van de tentoonstelling. Want dat is wat ik doe: verhalen visualiseren.

 

Van concept tot eindproduct

Door mijn netwerk van decorbouwbedrijven, drukkerijen en hard/software-engineers kan ik een ontwerp maken dat aansluit bij de wensen en het budget van de museale instelling. Zo kan ik vanaf conceptfase tot aan oplevering de meest efficiënte manier van werken aanbieden.

Achtergrond

Na de opleiding Grafisch Ontwerp in Utrecht studeerde ik aan de Filmacademie te Amsterdam aan de vakklas Production Design. Na mijn opleiding specialiseerde ik me als conceptueel, ruimtelijk én grafisch ontwerper voor tentoonstellingen en werk sindsdien als zelfstandig ontwerper voor diverse musea in Nederland. Hieronder staan een aantal van mijn opdrachtgevers vermeld.

 

Opdrachtgevers

Afgeronde ontwerpen voor o.a.: Scheepvaartmuseum, Verzetsmuseum Amsterdam, Nationaal monument Kamp Vught, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Amsterdam Museum, Spoorwegmuseum, Stadsarchief Amsterdam, Haags Historisch Museum, Belasting en Douanemuseum, Vrijheidsmuseum Groesbeek, Nationaal Militair Museum, Utrechts Archief, Anne Frank Huis.